Кухар
Щоб стати гарним кухарем, треба багато знати, багато чому
вчитися. Кулінарні секрети - не таблиця множення, їх визубрити не можна.
Потрібно вміти відмінно приготувати різні страви.
Багато кому здається, що професія
кухаря – неважка , вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай - чи велика
наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на
практиці до роботи кулінарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко,
але захоплююче і відповідально. Це тому, що немає такого місця, де люди не
користувалися б послугами кухарів.
Від нашої роботи залежить праця,
відпочинок, навчання, здоров'я мільйонів людей.
Щодня більше сімдесяти відсотків
позитивних емоцій людина одержує під час їжі. Тому з упевненістю можна сказати,
що поварське мистецтво - має попит у всіх народів планети. Люди протягом всього
свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих
стародавніх професій на землі - кулінарної.
На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії
немає. Адже в кожній сім'ї щодня готують обід. Проте, вивчивши історію
поварського мистецтва, починаєш розуміти, що приготування їжі - це справжня
наука.
Кухар повинен розрізняти всі відтінки
смаку і запахів.
Кухар повинен володіти особливою
рухливістю рук і пальців, тому що щодня безперервно він вимушений чистити,
різати, перемішувати. На стіл страву необхідно подати красиво, тому кожний кулінар
- трохи художник, чудово відчуває колірне поєднання. Готова страва - завжди
унікальний, неповторний натюрморт. Крім всього іншого кухар повинен відмінно
пам'ятати рецепти багатьох страв і тонкощі їхнього приготування. Проте немає,
напевно, іншої такої справи, в якій стати майстром можна, тільки отримавши навички
безпосередньо від професіонала. Ніяке вивчення рецептів не замінить
спостереження за процесом приготування страв. Тільки так - довгий час працюючи
бік об бік з майстром - можна оволодіти секретами ремесла. І чим раніше юний
кулінар починає навчання, тим більших результатів, він досягне.
Комментариев нет:
Отправить комментарий