Продавець, Кухар, Тракторист, Охоронник, Овочівник, Головна, Промоції

пятница, 24 апреля 2015 г.

                                                    Кухар
       Щоб стати гарним кухарем, треба багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети - не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти відмінно приготувати різні страви.
        Багато кому здається, що професія кухаря – неважка , вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай - чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кулінарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Це тому, що немає такого місця, де люди не користувалися б послугами кухарів.
        Від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров'я мільйонів людей.
         Щодня більше сімдесяти відсотків позитивних емоцій людина одержує під час їжі. Тому з упевненістю можна сказати, що поварське мистецтво - має попит у всіх народів планети. Люди протягом всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі - кулінарної.
       На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Адже в кожній сім'ї щодня готують обід. Проте, вивчивши історію поварського мистецтва, починаєш розуміти, що приготування їжі - це справжня наука.
       Кухар повинен розрізняти всі відтінки смаку і запахів.

          Кухар повинен володіти особливою рухливістю рук і пальців, тому що щодня безперервно він вимушений чистити, різати, перемішувати. На стіл страву необхідно подати красиво, тому кожний кулінар - трохи художник, чудово відчуває колірне поєднання. Готова страва - завжди унікальний, неповторний натюрморт. Крім всього іншого кухар повинен відмінно пам'ятати рецепти багатьох страв і тонкощі їхнього приготування. Проте немає, напевно, іншої такої справи, в якій стати майстром можна, тільки отримавши навички безпосередньо від професіонала. Ніяке вивчення рецептів не замінить спостереження за процесом приготування страв. Тільки так - довгий час працюючи бік об бік з майстром - можна оволодіти секретами ремесла. І чим раніше юний кулінар починає навчання, тим більших результатів, він досягне. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий