Продавець, Кухар, Тракторист, Охоронник, Овочівник, Головна, Промоції

четверг, 23 апреля 2015 г.


Нарис про роботу продавця

Після того, як ми почали вивчати професію, ми вирішили розібратися, що ж це за професія – продавець, і наскільки важко бути компетентним та хорошим працівником у сфері торгівлі, які вимоги ставить роботодавець перед своїми працівниками та які продавці сьогодні найбільше цінуються.
Насамперед, продавець – це професія для тих, хто любить спілкуватися. На перший погляд, у цій професії немає нічого складного:  не потрібно готуватися до уроків і перевіряти зошити, цілий день бити відбійним молотком, відповідати за життя людей – проте кожен день необхідно бути готовим до зустрічі з клієнтами, успішно презентувати свій продукт чи послугу, вміти укладати угоди. А це – певна перемога над собою, над своїми страхами. Необхідно вміти знаходити взаєморозуміння з клієнтом, знати, як його завоювати, як донести до нього справжню цінність товару, як боротися із втомою і негативними емоціями, як створювати ефективну рекламу своїх товарів та послуг, і в результаті – стати успішною людиною.
Одним з методів вивчення професії є інтерв’ю. Ми мали змогу взяти інтерв’ю у досвідченого працівника торгівлі і просто хорошої людини Крощенко Наталії Володимирівни. Наталія Володимирівна розповіла нам багато цікавого про свою роботу. З порогу ми вже побачили, як людина любить і цінує свою професію. Наталія Володимирівна одразу почала показувати нам цікаві товари з свого відділу. Деякі з них вона робить своїми руками, а потім їх реалізує. Ці товари – справжні витвори мистецтва! Наталія Володимирівна сказала, що бути продавцем – це важка робота. Її, як і кожну справу, потрібно любити. Беззаперечним є твердження, що вміти продавати – це велике мистецтво. Але робота насправді є цікавою і приємною для неї. Найголовніші риси характеру, які вона виділила для представника цієї професії – чесність, чемність, відкритість, комунікабельність. Людина, що прагне працювати продавцем, має бути гарною ґаздинею, вона не допустить того, що людина піде з магазину незадоволеною. Такою людиною, і справді є Наталія Володимирівна, це підтвердили численні її покупці. На запитання: «Які плюси Ви можете назвати зі своєї професії?». Наталія Володимирівна відповіла: «Перш за все, це спілкування з покупцями, нові знайомства. За допомогою спілкування у магазині я можу визначити, що це за людина та чого вона хоче. Мені цікаво, чим живуть горностаївці. Ще один позитивний фактор – це постійне надходження нового товару. Завжди цікаво розбирати його, та дивитися, що ж мені привезли!». Отже, робота продавця дуже складна. Перед людиною стоїть багато вимог: вміння рахувати, знати якість товару, вміти обслужити. Сьогодні важко знайти грамотного продавця,  але ми спілкувалися справді з професіоналом, з людиною, яка знає свою справу.
Я вважаю, що людина, яка працює в сфері торгівлі повинна бути впевненою. Щоб бути впевненим, треба бути майстром своєї справи, знати свій товар - його особливості, характеристики, корисні властивості, переваги і т.д. Також такій людині варто вміти викликати довіру у покупця. Для цього потрібно мати хороший настрій, бути доброзичливим та охайно виглядати.
Хороший продавець повинен вміти ставити питання, щоб виявити потребу покупця в тому чи іншому товарі. Хорошим продавцем є той, хто вміє розговорити покупця і ненав’язливо підвести його до думки про покупку.
Хороша робота продавця – це не лише продаж товару, а й  задоволений покупець. По-перше, задоволений покупець - це найкраща реклама вашого магазину. По-друге, це завжди приємно, коли про тебе озиваються добрим словом!

Комментариев нет:

Отправить комментарий